25-26/7 – Resan till Japan

På eftermiddagen den 25:e juli var det äntligen dags för killarna i Adolf Fredriks Gosskör att samlas på Arlanda inför den långa resan mot Japan. Vi var alla både väldigt nervösa och förväntansfulla, men mest nervösa var nog föräldrarna som lämnades kvar hemma.

Efter sex timmars flygning mellanlandade vi i Dubai och de flesta av oss såg fram emot ytterligare en flygning så att vi fick fortsätta kolla på film, utmana varandra i Tetris-dueller och äta god mat.

IMG_0523

Under väntan i Dubai fick vi en genomgång av pappa Carl-Filip som berättade hur vi ska agera om det skulle inträffa ett jordskalv, och efter det spanade vi in TaxFree’n.

IMG_0512

Många timmar senare och efter att de flesta faktiskt lyckats sova några timmar kom vi till slut fram till Japan!

Vi blev välkomnade av arrangören och åkte iväg i två bussar mot våra boenden.

IMG_0527

Den ena bussen åkte till Hosen Gakuen High School, där 26 killar fick träffa sina värdfamiljer. Oj, vad nervösa de var när de satt där och väntade på att bli uppropade. Men när de väl skakat hand (ja inte bugar japanerna åt oss västerlänningar, de vet att vi är vana vid att skaka hand) och fnissat åt varandras svåruttalade namn blev det mycket bättre.

Restan av killarna begav sig till hotellet Omori Tokyu Rei Hotel, som ligger i direkt anslutning till tunnelbanestationen Omori, beläget ca 20 minuter från centrala Tokyo. Efter incheckning vågade vi oss ut på närbelägna gator för att leta upp något snabbt sätt att få i oss mat. Efter diverse misslyckanden, hamnade vi till sist på en mysig liten restaurang med traditionell japansk mat! Spännande att testa smaklökarna på annat än man är van vid!

IMG_7290

Några somnade halvvägs ner mot kudden, andra hade lite svårare…Tiden är ur led!

Under kvällen kom det lite rapporter från några av killarna som kommit hem till sina familjer:

  • “Jag fattar inget av vad de säger”
  • “De tvingade mig att både duscha och bada. Vattnet ser ut som toxic waste och jag kommer lukta skog!”

 

to be continued…

Glöm inte att följa oss på facebook där vi lägger upp lite bilder från våra äventyr så ofta vi kan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *