28/7 Den Stora Dagen – Äntligen konsert tillsammans med alla andra körer

Upp i ottan, inför dagen tillsammans med de andra körerna i den stora International Choral Meeting Japan 2016 Tokyo i Sakura Hall i Shibuya Cultural Center Owada

Som vanligt blev vi hämtade av vår duktiga guide Rika Umeki,  som med tålamod och ett ständigt leende på läpparna, lotsar oss genom stan, medelst tunnelbanan. Överallt där vi går håller hon upp en skylt med Texten “Adolf Fredriks Gosskör”, så det blir en del reklam för oss…

FullSizeRender

Rutiner som vanligt – placera väskor, gå tyst, lyssna på information, springa till sound-check, sjunga jättefint direkt, stressa i sig italiensk lunch, memorera tonslingor, använda den obligatoriska japanska våtvarma tvättlappen efter maten, springa upp till genrepet med de andra körerna – och allt gick jättefint! 

IMG_9121

IMG_9118

Konserten – Att se och höra nio körer, från Japan, Taiwan, Tjeckien och Sverige, mötas i gemensam sång på japanska och engelska, samt att alla körer framförde varsitt parti med stycken, gav en otrolig och oförglömlig upplevelse. Extra kul var att körerna varierade i både ålder på medlemmarna och i typ av musik.

Vi har rest jättelångt, alla är jetlaggade, men gossarna gjorde verkligen sitt yttersta, och levererade!! Applåderna visste inga gränser. Konsertlokalen har dessutom en fantastisk akustik, som fick ljudet att fullständigt omsluta en.

IMG_9137

IMG_9122IMG_9123

IMG_9129

IMG_9136

Om vi var lite trötta efter konserten, så bjöd festivalmiddagen med god japansk traditionell mat på energi, för att inte tala om de spontana sångkaskader, lekar, selfies med andra körer och en otroligt fin japansk dans av en känd dansare.

IMG_9145

IMG_9153IMG_9144

                                                 IMG_9157

Ingen ville gå hem, långdans och sångöverraskningar avlöste varandra. Den här kvällen kommer vi och killarna att bära med oss länge.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *