Att tunnelbana-hajka i Tokyo!

Förutom att allt skulle gå bra med gossarna, att ingen skulle bli sjuk, komma bort, samt att alla konserter skulle gå strålande, hade jag en dröm på denna resa! Att få åka tunnelbana i Tokyo. Vid något tillfälle viskade jag i en av de andra ledarnas öra att ”tänk om vi inte får åka någon tunnelbana alls på hela tiden…”. Jag tänkte att vi kanske bli runtskjutsade i en turistbuss under hela veckan, självklart fantastiskt guidade av en otroligt vänlig japansk guide som berättar om höga byggnader, elektronikdistrikt, restauranggator med mera. Men! Vad skulle detta vara värt om vi inte vid något enda litet tillfälle fick chansen att åka tunnelbana!? Denna myllrande, osande metropoltunnelbana som så många gånger setts i olika TV-inslag, med alla munskyddsbeprydda människor och proppfulla vagnar.

Mina farhågor om att vi inte skulle få dessa drömmar uppfyllda blev mycket snart utplånade! Redan första kvällen fick många pojkar erfara detta då de skulle ta sig hem med sina respektive japanska familjer. Några av oss ledare skulle också ta oss till hotellet samma kväll.

IMG_1070        IMG_1068

Kommande dagar blev en kavalkad i tunnelbane-hajking! Till olika turistattraktioner, till replokaler, konserthallar, restauranger, Pokemon-centers med mera med mera. Våra gossar skötte detta tunnelbaneåkande helt exemplariskt! Trots rusningstrafik och med Tokyobor som är vana att bara pressa sig in i vagnar som man inte trodde att en enda kotte till skulle få plats i, höll killarna god min och tappade aldrig sugen!

IMG_1063

Vi hade ju före resan fått veta att i Tokyos tunnelbana är man knäpp tyst i vagnen. Den enda som inte lyckades komma ihåg detta vid en av jungfruturerna var undertecknad. Gossarna däremot tog självklart seden dit de kom, och hyschade oss vuxna då vi inte skötte oss. Det enda misstaget i övrigt var då vi till vår fasa upptäckte att vi hade hamnat i en vagn enbart för kvinnor!

IMG_1206

På det hela taget blev alltså mina egna drömmar om Tokyos tunnelbana helt klart uppfyllda. En minnesvärd upplevelse för oss alla!

Hälsar Håkan-san

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *