Söndag den 31/7

Upp tidigt som vanligt, men Adolf Fredriks Gosskör bangar aldrig! Inget knot, utan alla stod klara i tid för att åka med bussen till Raisen Hall i Shiojiri. Vi var faktiskt där hela dagen, från 09.00 till 19.00;

IMG_9393 IMG_9395 IMG_9399

Först repetitioner, tillsammans med de andra körerna och orkester, sedan många övningar med hur alla skulle gå till och från balkonger, stå på rätt ställe vid rätt tidpunkt osv. Det klaffade perfekt!

Sedan stress med att några vuxna sprang i ilfart för att handla lunch till alla 46 pers, då vi fick veta att vi skulle fixa detta själva. När vi lånat kundvagn i stadens enda öppna matvaruaffär, och sprungit tillbaka i hettan med ett antal sushi och grillspett, för att inte tala om alla 45 vattenflaskor, kom vi tillbaka i tid för att alla killarna skulle hinna äta. Då satt de redan där med tallrikar fulla av god mat! Leverans hade skett, och nu hade vi mycket mat. Nåväl, nästan allt gick åt ändå.

IMG_9400IMG_9401

Påklädning av körkläder, och sedan genrep av Carmina Burana samt några andra stycken. Lokalen fylldes och nästan alla värdfamiljer var där.

Ensam på scen; vår vän Kaki, som organiserat allt!

IMG_9402 IMG_9407

Kl 14.00 började föreställningen, och den var mycket lyckad. Tänk, här stod Adolf Fredriks Gosskör, Lilla Kören, Stockholms Akademiska Damkör, Stockholms Studentsångare och den Japanska orkestern och framförde Carmina Burana tillsammans, efter ungefär tre års planering av Kaki och Pelle.

IMG_9404 IMG_9403

Magiskt. En av våra medföljande föräldrar, Håkan, Julius pappa, var med som solist. Vi var väldigt stolta! Pelles och Carinas son Olof är vi också malliga över!

IMG_9408

Flickor bakom scen, beredda att gå in med presenter efter föreställningen.

Nu var vi mycket trötta såklart, men inte de japanska familjerna, för de hade dukat upp fantastiska bord med mat till avskedsfesten som började strax! Den ena kören efter den andra sjöng och spexade, det är det här som är andra delen av det fantastiska möte som sker under en festival av detta slag, då körer och orkester från olika länder musicerar tillsammans.

IMG_7571IMG_7576IMG_7574IMG_7573IMG_7566IMG_7567

Trots att vi endast bott två nätter i värdfamilj eller på vandrarhemmet, var det några tårar som rann, både under kvällen och nästa morgon, då vi skildes på riktigt. En helt överväldigande dag.

På vandrarhemmet satt vi uppe länge och pratade, för man vill inte att detta unika samarbete och fantastiska musikaliska samarbete ska ta slut.

Aug, 04, 2016

0

SHARE THIS