Tisdag den 2 augusti

IMG_7645

Utsikt från frukostbordet på Washington Hotel

Nejdå, ingen sovmorgon idag heller, mycket att göra som vanligt. Vår guide Koh, börjar lära känna killarna och oss, så det är en vemodig dag också. Efter en mycket intensiv vecka i Japan ska vi alltså åka hem till Sverige, och det är lika svårt att fatta, som att vi faktiskt kom ända hit, tack vare sången, både före och under tiden här!

Gossarna är helt fantastiska på att stiga upp i tid, äta frukost, antingen den är kontinental eller japansk, samt att packa ihop allting och få med det till på utsatt mötestid. En enda telefon har kommit bort under lördagen i skolan, men just idag fick vi faktiskt veta att någon hittat den, och att den ska få flyga till Sverige en dag senare än vi, i Pelles ficka! En annan dag kom faktiskt också en telefon och plånbok bort, men allt kom tillbaka dagen efter, tack vare Koh!

Byxor och sandaler är på vift – vi har dem men ingen vill kännas vid dem 🙂

Direkt efter frukost och utcheckning åkte vi till Sky Tree! Detta var också en ny upplevelse; att åka buss i 45 minuter genom en stad som inte tycktes ha något slut – Tokyo. Vi åkte upp i en av världens högsta byggnader, men nöjde oss med att kliva av på en våning endast ca 350 m upp. Med mycket god vilja och ännu mer fantasi, kunde vi ana en liten kontur (nästan) av berget Fuji. det var dimma idag, men den lättade när just vi var där uppe.

IMG_9484 IMG_9485 IMG_9486 IMG_9487 IMG_9488IMG_9483

IMG_9497

När man fått nog av den bedövande utsikten kunde man springa till en bedövande ljudlig miljö inne på Pokémon Center i ovan nämnda torn. Tänk, att det är så kul att ”shoppa loss” på gula saker med öron…

Vad som än hände, hur kissnödiga, försenade, frånvarande, vimsiga vi än var, så log Koh vänligt mot oss, och sa att han var stolt över oss.

På ingen tid alls har han också lärt sig gossarnas allergier, och varje gång vi har ätit – tänk er 41 pers som vill äta olika sorters mat – så har Koh sprungit runt och översatt innehåll på maträtterna. Snacka om engagerad guide.

Lunch på ett annat stort köpcenter, utanför vilket en enorm staty av Gundam står, och lite till Pokémonshoppning blev det nog

IMG_9504 IMG_7685 IMG_7754

Avfärd mot Flygplatsen Narita, och nu är vi verkligen på väg hem. Vackert och magiskt – mitt i dök också sagoslott upp – Aha! Vi passerade Disneyland!

IMG_9507

Vi börjar krokna av värmen och av trötthet, men det går bra ändå. Koh hjälper till med incheckningen, och står sedan ensam och övergiven (äntligen får han vila) och vinkar av oss med den svenska flagga som Kari haft med sig hela veckan.

IMG_7708

En helt fantastik resa lider mot sitt slut, och vi har lärt oss mycket på många plan. Det har varit så fint att få resa med alla gossar och vi tror och hoppas att de känner likadant. En körresa med möten av många slag. Musiken förenar, över hela världen!

Aug, 04, 2016

0

SHARE THIS